بهداشت محیط کنترل عواملی از محیط که به نحوی بر روی سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی انسان تأثیر داشته و یا خواهد داشت و این عوامل در شرایط اقلیمی ، اجتماعی و صنعتی مختلف متفاوت است . نظر به اینکه حفظ و تأمین بهداشت و سلامت جامعه در گرو ارائه خدمات گسترده و مطلوب بهداشتی می باشد . در این راستا واحد بهداشت محیط در سطح مراکز بهداشتی درمانی شهری ، روستایی و خانه های بهداشت خدماتی با اهداف ذیل انجام می دهد .
هدف کلی: ارتقاء سطح سلامتی جامعه وکاهش بیماریهای منتقله و واگیردار از طریق برنامه های بهسازی محیط روستاها با همکاری های درون بخشی و برون بخشی و نیز جلب مشارکتهای مردمی
اهداف اختصاصی: 1- کاهش بیماریهای ناشی از دفع غیر بهداشتی فضولات و فاضلاب و زباله 2- ارتقاء ایمنی غذا و سلامت مصرف کننده از طریق کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی 3- اجرای برنامه های مبارزه با ناقلین حشرات و جوندگان و سگهای ولگرد بمنظور پیشگیری از بیماریهای خطرناک 4- ارتقاء وحفظ سلامتی در نقاط روستایی از طریق اجرای برنامه های سالم سازی و بهسازی منابع آب _ دفع بهداشتی مدفوع_جمع اوری و دفع بهداشتی فاضلابها وآبهای سطحی _ جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات حیوانی و... 5- بهبود شرایط بهداشت محیطی مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت و بیمارستان 6- حفظ سلامت و ارتقاء سطح بهداشت عمومی از طریق نظارت بر آب شرب ونمونه برداری میکروبی وشیمیایی وکلر سنجی و بازدید از تاسیسات آب شرب شهر وروستاها 7- اجرای برنامه عملیات بهداشت محیط روستاها وبهسازی سرویسهای بهداشتی مدارس روستایی و....
استراتژی: 1- بکارگیری مطلوب از توان بالقوه پزشکان وکاردانان مراکز بهداشتی درمانی وبهورزان خانه های بهداشت در طرح پزشک خانواده 2- جلب مشارکت فعال ادارات همسو وذیربط در راستای اهداف برنامه 3- جلب مشارکت نیروهای مردمی و یا رابطین واستفاده از کمیته های بهداشت وشوراهای اسلامی 4- اقدام در جهت تامین لوازم و ابزار و تجهیزات وماشین آلات مورد نیاز 5- جلب حمایت مسئولین واستفاده از واحدهای غیر تخصصی درون بخشی 6- جذب بموقع اعتبارات استانی متمرکز جهت اجرای طرحهای عملیات بهداشت محیط روستا و طرح بقا 7- اعمال ضوابط قانونی بر حسب نوع تخلفات از مقررات بهداشت محیط وحرفه ای 8- برگزاری جلسات کارگروه بهداشت ودرمان و تامین اجتماعی شهرستان ونظارت بر جلسات بخشها وروستاها 9- اجرای طرح ادغام بهداشت مواد غذایی در سیستم شبکه 10-جلب مشارکت مدیران مدارس و شوراهای اسلامی روستاها ودهیاریها در جهت بهسازی سرویسهای بهداشتی مدارس |
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر موس:
تغییر فونت:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: