شبکه بهداشت و درمان درمیان
پیام بهداشتی به مناسبت ماه محرم و صفر
![](/thumbnail/550-h_100/uploads/16/2024/Jul/14/image.png_2.jpeg)
ضمن عرض تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان و به منظور کاهش بار بیماریهای منتقله از آب و غذا در سطح شهرستان رعایت موارد ایمنی و بهداشتی به شرح ذیل در مساجد، حسینیهها، آشپزخانههای محل طبخ نذورات وبرپایی موکب ها مورد انتظار و تاکید است:
*طبخ موادغذایی ونذورات درمحل های دارای شرایط بهداشتی لازم صورت پذیرد (رعایت موارد مربوط به نوع ظروف مورد استفاده ، دارابودن کارت معاینه پزشکی معتبرشاغلین،مواد اولیه سالم دارای مشخصات فنی وبهداشتی،دفع بهداشتی فاضلاب، نظافت ، شستشو وگندزدایی مستمر سطوح ولوازم وابزار کار ، انجام تهویه مناسب و...)
*به منظور پیشگیری از بروز موارد ناخواسته وطغیان بیماریها رعایت ممنوعیت توزیع نذورات ( عدم قبول نذورات از افراد ناشناس) مورد انتظاراست درصورت توزیع وبروز هرگونه مسمومیت ناشی ازغذا ، مسئولیت متوجه متصدی استگاه صلوانی خواهد بود
*از تجمع و ورود افراد متفرقه در آشپزخانه های محل طبخ غذا به خصوص در زمان توزیع ممانعت به عمل آید
*معرفی مسئولین هیئات مذهبی ، ایستگاههای صلواتی به مر کز بهداشت شهرستان برای آموزشهای بهداشتی لازم
*کلیه افراد دخیل در تهیه وتوزیع مواد مواد خوراکی وآشامیدنی می بایست نسبت به اخذ کارت معاینه پزشکی اقدام نماید واز ورود افراد فاقد مورد مذکور دراین خصوص ممانعت به عمل آید
*پیش بینی کپسول ضدحریق دارای شارژ معتبر با حجم وتعدادکافی درمحل های سوگواری
*پیگیری بازدید ایمنی از محل های برگزاری سوگواری درمساجد، حسینیه ها ،ایستگاههای صلواتی و...
*ضمن جمع آوری مستمر زباله تولیدی در کیسه ای زباله ، از پراکنده نمودن زباله در محیط خودداری گردد
*از قند ، شکر ویا خرمای تک نفره که به طور بهداشتی بسته بندی شده استفاده گردد
*برای خنک کردن آب فقط از یخ بهداشتی و وکیوم استفاده شود
*به تاریخ تولید وانقضای موادغذایی وآب بسته بندی شده توجه شود
*رعایت بهداشت فردی استفاده از کلاه، دستکش وماسک مناسب در حین تهیه و توزیع مواد غذایی توسط کلیه کلیه دست اندرکاران تهیه وتوزیع موادغذایی
*رعایت بهداشت مواد غذایی استفاده از مواد اولیه مرغوب قبل از تهیه و استفاده از ظروف مناسب جهت تهیه و نگهداری شربت و استفاده از ظروف درب دار و یخ سالم و بهداشتی*
*از ظروف یکبار مصرف شفاف در توزیع نوشیدنی گرم خودداری گردد و بایستی از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو استفاده شود.
استفاده از آب آشامیدنی سالم(آب لوله کشی)*
*از نگهداری موادغذایی پختهشده در دمای در محیط بیش از ۲ساعت خودداری گردد درصورت الزام به نگهداری بیش از ۲ساعت، باید موادغذایی پخته شده در دمای زیر ۴درجه سانتی گراد یا در دمای بیش از ۶۳ درجه سانتی گراد(روی شمعک گاز ) تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه سانتی گراد نرسد.
*عدم توزیع انواع نوشیدنی از جمله شربت، ابلیمو و یا هر نوع مواد آشامیدنی خوردنی فله غیر بستهبندی
درصورت توزیع میوه دربسته پذیرایی رعایت کامل مراحل سالمسازی تاکید میگردد.*
*نظافت و گندزدایی مداوم سرویسهای بهداشتی، انجام تهویه مناسب سرویسها و اطمینان از وجود منابع صابون در سرویسها مورد انتظار است.
عدم حضور کارکنان دارای بیماری سرماخوردگی و اسهالی در امر تهیه و توزیع مواد خوراکی و اشامیدنی*
خودداری از ذبح وقربانی دام در جلوی هیات ها*
رعایت ممنوعیت استعمال دخانیات در آشپزخانه ها،مساجد حسینیه ها*
*مسئولین موکب ها قبل از برپایی ایستگاه صلواتی مجوز لازم از سازمان تبلیغات اسلامی اخذ نمایند و همچنین جهت دریافت کارت بهداشت به نزدیکترین مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند. شهروندان گرامی هرگونه شکایت بهداشتی به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت اطلاع رسانی نمایند.