بهداشت اماكن عموم

مقررات بهداشتي اماكن عمومي
 مقررات بهداشتي آبدارخانه ها :
 كاركنان آبدارخانه موظفند كارت بهداشتي معتبر داشته باشند .
 
كاركنان آبدارخانه بايد ملبس به روپوش با رنگ روشن بوده و بهداشت فردي را كاملا” رعايت نمايند .
 
هر يك از كاركنان آبدارخانه بايد حوله و صابون اختصاصي داشته باشند .
 
وجود كمد لباس براي هر يك از كاركنان آبدارخانه الزامي است .
 
استعمال دخانيات در آبدارخانه ممنوع مي باشد .
 
وجود جعبه كمكهاي اوليه با تمام وسايل و لوازم مروبطه در آبداخانه الزامي مي باشد .
 
وجود كپسول اطفا حريق و ارائه آموزش كافي براي پرسنل مربوط جهت استفاده از آن در آبدارخانه الزامي است .
 
سيستم فاضلاب بايستي بهداشتي باشد .
 
كف آبدارخانه بدون فرو رفتگي و داراي شيب مناسب باشند .
 
در و پنجره ها سالم و مجهز به توري سيمي ضد زنگ باشد .
 
سقفها بدون شكاف و تميز باشد .
 
شيرهاي برداشت آب بايد سالم و بدون نقص باشد .
 
ساختمان ديوار از جنس مقاوم ، قابل نظافت به رنگ روشن و بدون شكاف و ترك باشد .
 
قفسه نگهداري ظروف بايد تميز و قابل نظافت بوده و فاصله كف آن از زمين حداقل 20 سانتيمتر باشد .
 
سيستم روشنايي كافي و بدون نقص باشد .
 
آبدارخانه بايستي داراي تهويه مناسب و كافي باشد .

سرويسهاي
بهداشتي:
  تهويه بايد به نحوي صورت گيرد كه هميشه هواي داخل توالت و دستشويي سالم و عاري از بو باشد .
 
داراي نور و روشنايي كافي و بدون نقص باشد .
 
كف بايد بدون فرو رفتگي ، شكاف و داراي شيب مناسب و همواره تميز و پاكيزه باشد .
 
سقف بدون شكاف و تميز باشد .
 
ساختمان ديوار از جنس مقاوم قابل شستشو و تميز باشد .
 
در و پنجره ها سالم و مجهز به توري سيمي باشد .
 
سيستم فاضلاب سالم و بهداشتي باشد ( عدم گرفتگي لوله ، عدم نشت فاضلاب از لوله ها و عدم پوسيدگي لوله هاي      فاضلاب (
 
شيرهاي برداشت آب و شيلنگ مربوطه سالم و بدون نقص باشد .
 
دستشويي مي بايست مجهز به ظرف مخصوص محتوي صابون مايع باشد .
استفاده از توالت و دستشويي هاي صاف و صيقلي از جنس مناسب كه همواره تميز باشد الزامي است .
انجام منظم ضدعفوني سرويسها ضروري مي باشد .
 
پرده محافظ ورودي در دستشويي هاي خواهران بايستي مرغوب و تميز باشد .
توالت بايد مجهز به سيقون و داراي شتر گلو باشد .
 
توالت بايد داراي سطح زباله درپوش دار ، قابل شستشو ، تميز و مجهز به كيسه زباله باشد .
 
مقررات بهداشتي غذاخوريها و بوفه ها

بهداشت فردي :
 كليه كارگران موظفند كارت بهداشت معتبر در محل كار خود داشته باشند .
 
سرپرستان موظفند كه قبل از استخدام اشخاص كارت بهداشت آنان را مطالبه و در محل كار نگهداري نمايند .
 
كارگران موظفند اصول بهداشت فردي را كاملا” رعايت نموده و به دستورهايي كه توسط كارشناس بهداشت داده مي شود عمل نمايند.
 
كارگران رستوران بايد ملبس به كلاه ، دستكش ، روپوش وكفش مناسب و كاملا” تميز و بهداشتي باشند .
 
متصديان موظفند جايگاه مناسبي جهت قراردادن لباس كارگران خود تهيه نمايند .
 
هر كارگر موظف به داشتن صابون و حوله تميز اختصاصي مي باشد .
 
كارگراني كه به نحوي از انحا با طبخ و توزيع مواد غذايي سر و كار دارند در حين كار حق دريافت بهاي كالاي فروخته    شده را شخصا” از دانشجو نخواهند داشت .
 
براي كارگران مي بايست حمام ، دستشويي ، توالت مجزا و مناسب از نظر كيفي و كمي وجود داشته باشد .

آشپزخانه
:
 سقف و كف بدون فرورفتگي ، قابل شستشو و همواره تميز باشد .
 
ساختمان ديوار بايد از جنس مقاوم قابل شستشو و همواره تميز باشد .
 
تهويه به نحوي انجام گيرد كه هواي داخل آشپزخانه سالم باشد .
 
پنجره ها بايد مجهز به توري سيمي ضد زنگ باشد .
 
آشپزخانه بايد از وسايل كافي و بدون نقص برخوردار باشد .
 
از سطلهاي زباله درپوش دار مناسب با كيسه پلاستيكي در آشپزخانه استفاده شود .
 
شيرهاي آب بايد سالم و بدون چكه باشند .
 
سيستم فاضلاب ( از نظر گرفتگي لوله ، استفاده از سيفون ، عدم پوسيدگي لوله هاي فاضلاب و ) بهداشتي باشد .
 
ضدعفوني محيط آشپزخانه به طور روزانه انجام شود .
 
وسايل پخت مناسب و همواره تميز باشد .
 
سمپاشي به نحو مطلوب صورت گرفته و هيچگونه حشره اي نبايد در آشپزخانه ديده شود .
 
يخچال به تعداد كافي و مناسب كه همواره تميز بوده وجود داشته باشد .
 
ظرفشويي به تعداد كافي ، سالم و مناسب باشد .
 
از آب سردكن به تعداد كافي ، سالم ، تميز و مناسب استفاده شود .
سيستم جمع آوري زباله :
 از سطل زباله مناسب ، درپوش دار و تميز استفاده شود
 
تفكيك زباله صورت گيرد . ( زباله خشك شامل ، نان خشك ، مواد پلاستيكي ، كاغذ ، فلزات و از زباله تر جدا شود ) .
 
سطل زباله مجهز به كيسه زباله باشد .
انبار موقت جمع آوري زباله مناسب ، قابل شستشو و داراي شيب مناسب باشد .
انبار موقت زباله روزانه نظافت و ضدعفوني شود .
 
ريخت و پاش در اطراف انبار موقت زباله نبايد وجود داشته باشد .
 
تعداد سطل زباله و انبار موقت زباله متناسب با حجم زباله باشد .
 
زباله ها از محل جمع آوري و انبار موقت زباله ، روزانه حمل و از محوطه خوابگاه خارج گردد


تاریخ به روز رسانی:
1393/10/27
تعداد بازدید:
2850
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.      آخرین بروزرسانی:1399/06/24
Powered by DorsaPortal