توصيه هاي بهداشتي-غذايي
          توصيه هاي بهداشتي درخصوص نگهداري و مصرف روغن‌ها و چربي‌ها
- دور از نور، رطوبت، حرارت، اكسيژن هوا، آهن و مس قرار گيرد چون باعث تشديد فساد در روغن مي‌گردد.
 - پس از هر بار مصرف روغن، درب ظرف محكم بسته شود. 
 - توجه داشته باشيد كه ميزان اسيد چرب اشباع روغن‌ها حداكثر 25% و اسيد چرب ترانس آنها بايد كمتر از 10 درصد باشد. 
 - براي مصرف غذاهاي سرخ كردني از روغن مخصوص سرخ كردن، استفاده نماييد، چون در مقابل حرارت پايدارترند. 
 - روغن‌هاي جامد بخاطر دارا بودن كلسترول بد (نامطلوب) داراي اثرات سوء بر سلامت انسان مي‌باشند. 
 - تاحد امكان غذاهاي سرخ شده در روغن را كمتر مصرف كنيد، اگر مجبور شديد غذا را سرخ كنيد، از حرارت كم استفاده كنيد تا روغن نسوزد و باقيمانده روغن را دور بريزيد. 
 - در بين روغن‌ها، روغن زيتون از منابع بسيار خوب روغن مي‌باشد چون باعث كاهش كلسترول بد (نامطلوب) مي‌شود و براي سلامتي قلب و عروق مفيد است. 
 - روغن سوياي مايع براي فرآيندهاي سرد نظير تهيه سالاد مناسب است و نبايد آن را حرارت داد. 
 - كره را براي مصارف كوتاه مدت بايد داخل يخچال و براي نگهداري بيشتر بايد داخل فريزر قرار داد. 
       مقايسه چربي 4 نوع ماده غذايي: چربي شير معمولي 5/2% است، چربي بستني حدود 10-8% چربي فرآورده‌هاي حجيم شده بلغور و ذرت مانند پفك حدود 25% و چربي انواع چيپس حدود 40% مي‌باشد، بياييم هم در مصرف و هم در نگهداري آنها دقت نماييم. 
   توصيه هاي بهداشتي درخصوص نگهداري و مصرف تخم مرغ
 - تخم مرغ داراي پوسته آهكي است و تا لحظه مصرف نبايد شسته شود و صدمه ببيند چون مقدمات فساد آن مهيا مي‌گردد. 
 - زمان حرارت (زمان جوش خوردن) تخم مرغ نبايد از 7 دقيقه كمتر باشد تا از مسموميت احتمالي جلوگيري گردد و همچنين نبايد از 9 دقيقه تجاوز كند زيرا هضم آن براي معده سنگين مي‌شود. 
 - تخم مرغ در موقع تكان دادن نبايد لق بزند . 
 - تخم مرغ خام در مقابل نور بايد به رنگ زرد و شفاف باشد. 
 - تخم مرغ نبايد سفيده و زرده آن بعد از شكستن با هم مخلوط شده باشد. 
         توصيه‌هاي بهداشتي در مورد نان و غلات
 - فروش انواع ماكاروني، رشته آشي و پلوئي و آرد جهت مصارف خانگي بشكل فله و باز خلاف مقررات مي‌باشد. 
 - نان بايد قبل از قرار دادن در داخل نايلون خنك گردد زيرا در غير اينصورت نان داغ در داخل نايلون اصطلاحاً عرق كرده و با توجه به رطوبت حاصل از تعريق ممكن است كپك بزند. 
 - مصرف برنج بصورت كته به سبب از بين نرفتن مواد مغذي آن بهتر از برنج آبكش مي‌باشد. 
 - نان سنگك به جهت دارا بودن آرد كامل (سبوس دار) داراي ارزش تغذيه‌اي بالاتري نسبت به نان‌هاي ديگر مي‌باشد. 
    توصيه هاي بهداشتي لازم درخصوص نگهداري و مصرف شير
 1- حداكثر زمان نگهداري شير پاستوريزه 48 ساعت در يخچال با دماي 4 درجه سانتي‌گراد مي‌باشد، اما براي شير استريليزه حداكثر زمان نگهداري 6 ماه مي‌باشد، بعد از باز شدن پاكت شير بايستي سريعاً به مصرف برسد و در يخچال نگهداري گردد. 
 2- زمان جوشيدن شيرخام از لحظه جوش به مدت يك دقيقه مي‌باشد و بيشتر از اين سبب از بين رفتن ويتامين‌ها و پروتئين‌هاي شير مي‌گردد. 
 3- شير نبايد در مجاورت نور خورشيد قرار گيرد چون سبب از بين رفتن 80% ويتامين B آنها مي‌شود.

     توصيه هاي بهداشي در مورد ميوه‌ها و سبزي‌ها

 - ميوه‌ها و سبزي‌ها پس از شستشو و ضدعفوني كردن بايد در يخچال نگهداري شوند. 
 - از دست زدن كودكان به ميوه‌ها و سبزي‌هاي خام كه هنوز خوب شسته نشده‌اند بايد جلوگيري كرد. 
 - توصيه مي‌شود براي حفظ و بقاء مواد مغذي سبزي‌ها، حتي‌المقدور اين مواد به شكل آب پز و با بخارپز تهيه شوند. بدين صورت كه ابتدا آب را بمقدار كم تا حدود 60 درجه سانتي‌گراد گرم كرده سپس سبزي‌ها را داخل آن ريخت و درب آن را بست، با اينكار آنزيمي كه باعث از بين رفتن ويتامين‌ها مي‌شود خود در اثر حرارت بي‌اثر مي‌گردد. 
 - سبزي‌ها هرچه خردتر شوند ويتامين آنها بدليل تماس زياد با هوا بيشتر از دست مي‌رود.

 

تاریخ به روز رسانی:
1393/10/27
تعداد بازدید:
1019
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند مي باشد.
Powered by DorsaPortal