معرفي بهداشتي مواد غذايي |
تاریخ به روزرسانی: | 1393/10/27 |

|
كنترل بهداشتي مواد غذايي
افزايش جمعيت كشورها و به موازات آن افزايش نياز به تأمين احتياجات غذايي مردم از مهمترين مسائلي است كه ذهن مسئولين بخشهاي مختلف را به خود مشغول نموده است . علاوه بر لزوم تأمين مقدار كافي توليدات مواد غذايي در حدي كه بتواند پاسخگوي نياز جامعه باشد ، حفظ ايمني ، بهداشت و كيفيت مواد غذايي توليد و عرضه شده نيز اهميت خاصي دارد بهداشت و ايمني مواد غذايي از جنبه هاي مختلفي حائز اهميت است كه از جمله آنها مي توان به مواردي از قبيل تأمين سلامت مصرف كنندگان اشاره كرد . بالا بودن سطح سلامت افراد از شاخص هاي مهم بهداشتي در جوامع مي باشد . در بسياري از كشورها موارد متعددي از بيماريها ديده مي شود كه در نتيجه عدم رعايت موازين بهداشت مواد غذايي به وقوع پيوسته و همين امر علاوه بر درگير نمودن بيماران با مشكلات بهداشتي ، هزينه هاي اقتصادي فراواني را نيز به دولتها تحميل مي كند لذا توجه به ايمني و بهداشت مواد غذايي امر ضروري است كه تحقق آن از طريق نيروهاي نظارتي با توانايي علمي و عملي لازم در خصوص بهداشت مواد غذايي امكان پذير مي باشد .
اهداف برنامه كنترل بهداشتي مواد غذايي
- افزايش آگاهي عمومي در زمينه رعايت مسائل بهداشت محيط
- افزايش آگاهي پرسنل بهداشتي در زمينه بهداشت مواد غذايي
- افزايش كنترل كيفي مواد غذايي در مراكز تهيه ، توزيع و فروش مواد غذايي در سطح شهرستان
- نمونه برداري مستمر از نان در سطح شهرستان به منظور سنجش ميزان نمك و وجود يا عدم وجود جوش شيرين
- نمونه برداري از مواد غذايي مشكوك به فساد
- نمونه برداري از نمك هاي توزيعي در منطقه جهت سنجش درصد خلوص و ميزان يد
- نمونه برداري ازشير مدرسه درطول سال تحصيلي
- انجام يدسنجي از نمكهاي عرضه شده در مراكز تهيه و عرضه مواد غذايي از قبيل ساندويچ فروشي ها و اغذيه فروشي ها |
|
|
تعداد بازدید: | 1127 |