۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور
پست الکترونیک نقشه سایت انگلیسی
بهداشت اماکن عمومی
تاریخ به روزرسانی: 1393/10/27

مقررات بهداشتي اماكن عمومي
 مقررات بهداشتي آبدارخانه ها :
 كاركنان آبدارخانه موظفند كارت بهداشتي معتبر داشته باشند .
 
كاركنان آبدارخانه بايد ملبس به روپوش با رنگ روشن بوده و بهداشت فردي را كاملا” رعايت نمايند .
 
هر يك از كاركنان آبدارخانه بايد حوله و صابون اختصاصي داشته باشند .
 
وجود كمد لباس براي هر يك از كاركنان آبدارخانه الزامي است .
 
استعمال دخانيات در آبدارخانه ممنوع مي باشد .
 
وجود جعبه كمكهاي اوليه با تمام وسايل و لوازم مروبطه در آبداخانه الزامي مي باشد .
 
وجود كپسول اطفا حريق و ارائه آموزش كافي براي پرسنل مربوط جهت استفاده از آن در آبدارخانه الزامي است .
 
سيستم فاضلاب بايستي بهداشتي باشد .
 
كف آبدارخانه بدون فرو رفتگي و داراي شيب مناسب باشند .
 
در و پنجره ها سالم و مجهز به توري سيمي ضد زنگ باشد .
 
سقفها بدون شكاف و تميز باشد .
 
شيرهاي برداشت آب بايد سالم و بدون نقص باشد .
 
ساختمان ديوار از جنس مقاوم ، قابل نظافت به رنگ روشن و بدون شكاف و ترك باشد .
 
قفسه نگهداري ظروف بايد تميز و قابل نظافت بوده و فاصله كف آن از زمين حداقل 20 سانتيمتر باشد .
 
سيستم روشنايي كافي و بدون نقص باشد .
 
آبدارخانه بايستي داراي تهويه مناسب و كافي باشد .

سرويسهاي
بهداشتي:
  تهويه بايد به نحوي صورت گيرد كه هميشه هواي داخل توالت و دستشويي سالم و عاري از بو باشد .
 
داراي نور و روشنايي كافي و بدون نقص باشد .
 
كف بايد بدون فرو رفتگي ، شكاف و داراي شيب مناسب و همواره تميز و پاكيزه باشد .
 
سقف بدون شكاف و تميز باشد .
 
ساختمان ديوار از جنس مقاوم قابل شستشو و تميز باشد .
 
در و پنجره ها سالم و مجهز به توري سيمي باشد .
 
سيستم فاضلاب سالم و بهداشتي باشد ( عدم گرفتگي لوله ، عدم نشت فاضلاب از لوله ها و عدم پوسيدگي لوله هاي      فاضلاب (
 
شيرهاي برداشت آب و شيلنگ مربوطه سالم و بدون نقص باشد .
 
دستشويي مي بايست مجهز به ظرف مخصوص محتوي صابون مايع باشد .
استفاده از توالت و دستشويي هاي صاف و صيقلي از جنس مناسب كه همواره تميز باشد الزامي است .
انجام منظم ضدعفوني سرويسها ضروري مي باشد .
 
پرده محافظ ورودي در دستشويي هاي خواهران بايستي مرغوب و تميز باشد .
توالت بايد مجهز به سيقون و داراي شتر گلو باشد .
 
توالت بايد داراي سطح زباله درپوش دار ، قابل شستشو ، تميز و مجهز به كيسه زباله باشد .
 
مقررات بهداشتي غذاخوريها و بوفه ها

بهداشت فردي :
 كليه كارگران موظفند كارت بهداشت معتبر در محل كار خود داشته باشند .
 
سرپرستان موظفند كه قبل از استخدام اشخاص كارت بهداشت آنان را مطالبه و در محل كار نگهداري نمايند .
 
كارگران موظفند اصول بهداشت فردي را كاملا” رعايت نموده و به دستورهايي كه توسط كارشناس بهداشت داده مي شود عمل نمايند.
 
كارگران رستوران بايد ملبس به كلاه ، دستكش ، روپوش وكفش مناسب و كاملا” تميز و بهداشتي باشند .
 
متصديان موظفند جايگاه مناسبي جهت قراردادن لباس كارگران خود تهيه نمايند .
 
هر كارگر موظف به داشتن صابون و حوله تميز اختصاصي مي باشد .
 
كارگراني كه به نحوي از انحا با طبخ و توزيع مواد غذايي سر و كار دارند در حين كار حق دريافت بهاي كالاي فروخته    شده را شخصا” از دانشجو نخواهند داشت .
 
براي كارگران مي بايست حمام ، دستشويي ، توالت مجزا و مناسب از نظر كيفي و كمي وجود داشته باشد .

آشپزخانه
:
 سقف و كف بدون فرورفتگي ، قابل شستشو و همواره تميز باشد .
 
ساختمان ديوار بايد از جنس مقاوم قابل شستشو و همواره تميز باشد .
 
تهويه به نحوي انجام گيرد كه هواي داخل آشپزخانه سالم باشد .
 
پنجره ها بايد مجهز به توري سيمي ضد زنگ باشد .
 
آشپزخانه بايد از وسايل كافي و بدون نقص برخوردار باشد .
 
از سطلهاي زباله درپوش دار مناسب با كيسه پلاستيكي در آشپزخانه استفاده شود .
 
شيرهاي آب بايد سالم و بدون چكه باشند .
 
سيستم فاضلاب ( از نظر گرفتگي لوله ، استفاده از سيفون ، عدم پوسيدگي لوله هاي فاضلاب و ) بهداشتي باشد .
 
ضدعفوني محيط آشپزخانه به طور روزانه انجام شود .
 
وسايل پخت مناسب و همواره تميز باشد .
 
سمپاشي به نحو مطلوب صورت گرفته و هيچگونه حشره اي نبايد در آشپزخانه ديده شود .
 
يخچال به تعداد كافي و مناسب كه همواره تميز بوده وجود داشته باشد .
 
ظرفشويي به تعداد كافي ، سالم و مناسب باشد .
 
از آب سردكن به تعداد كافي ، سالم ، تميز و مناسب استفاده شود .
سيستم جمع آوري زباله :
 از سطل زباله مناسب ، درپوش دار و تميز استفاده شود
 
تفكيك زباله صورت گيرد . ( زباله خشك شامل ، نان خشك ، مواد پلاستيكي ، كاغذ ، فلزات و از زباله تر جدا شود ) .
 
سطل زباله مجهز به كيسه زباله باشد .
انبار موقت جمع آوري زباله مناسب ، قابل شستشو و داراي شيب مناسب باشد .
انبار موقت زباله روزانه نظافت و ضدعفوني شود .
 
ريخت و پاش در اطراف انبار موقت زباله نبايد وجود داشته باشد .
 
تعداد سطل زباله و انبار موقت زباله متناسب با حجم زباله باشد .
 
زباله ها از محل جمع آوري و انبار موقت زباله ، روزانه حمل و از محوطه خوابگاه خارج گردد


تعداد بازدید: 1165
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
خراسان جنوبي- شهرستان درميان - خيابان وحدت - جنب فرمانداري -شبكه بهداشت ودرمان
تلفن: 32124790-056     دورنگار: 32123848-056   كدپستي     E-mail: shabakeh-darmian[@]bums.ac.ir
 
ورود اعضاء
خروج
Powered by DorsaPortal