۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
پست الکترونیک نقشه سایت انگلیسی
توصيه هاي بهداشتي-غذايي
تاریخ به روزرسانی: 1393/10/27
          توصيه هاي بهداشتي درخصوص نگهداري و مصرف روغن‌ها و چربي‌ها
- دور از نور، رطوبت، حرارت، اكسيژن هوا، آهن و مس قرار گيرد چون باعث تشديد فساد در روغن مي‌گردد.
 - پس از هر بار مصرف روغن، درب ظرف محكم بسته شود. 
 - توجه داشته باشيد كه ميزان اسيد چرب اشباع روغن‌ها حداكثر 25% و اسيد چرب ترانس آنها بايد كمتر از 10 درصد باشد. 
 - براي مصرف غذاهاي سرخ كردني از روغن مخصوص سرخ كردن، استفاده نماييد، چون در مقابل حرارت پايدارترند. 
 - روغن‌هاي جامد بخاطر دارا بودن كلسترول بد (نامطلوب) داراي اثرات سوء بر سلامت انسان مي‌باشند. 
 - تاحد امكان غذاهاي سرخ شده در روغن را كمتر مصرف كنيد، اگر مجبور شديد غذا را سرخ كنيد، از حرارت كم استفاده كنيد تا روغن نسوزد و باقيمانده روغن را دور بريزيد. 
 - در بين روغن‌ها، روغن زيتون از منابع بسيار خوب روغن مي‌باشد چون باعث كاهش كلسترول بد (نامطلوب) مي‌شود و براي سلامتي قلب و عروق مفيد است. 
 - روغن سوياي مايع براي فرآيندهاي سرد نظير تهيه سالاد مناسب است و نبايد آن را حرارت داد. 
 - كره را براي مصارف كوتاه مدت بايد داخل يخچال و براي نگهداري بيشتر بايد داخل فريزر قرار داد. 
       مقايسه چربي 4 نوع ماده غذايي: چربي شير معمولي 5/2% است، چربي بستني حدود 10-8% چربي فرآورده‌هاي حجيم شده بلغور و ذرت مانند پفك حدود 25% و چربي انواع چيپس حدود 40% مي‌باشد، بياييم هم در مصرف و هم در نگهداري آنها دقت نماييم. 
   توصيه هاي بهداشتي درخصوص نگهداري و مصرف تخم مرغ
 - تخم مرغ داراي پوسته آهكي است و تا لحظه مصرف نبايد شسته شود و صدمه ببيند چون مقدمات فساد آن مهيا مي‌گردد. 
 - زمان حرارت (زمان جوش خوردن) تخم مرغ نبايد از 7 دقيقه كمتر باشد تا از مسموميت احتمالي جلوگيري گردد و همچنين نبايد از 9 دقيقه تجاوز كند زيرا هضم آن براي معده سنگين مي‌شود. 
 - تخم مرغ در موقع تكان دادن نبايد لق بزند . 
 - تخم مرغ خام در مقابل نور بايد به رنگ زرد و شفاف باشد. 
 - تخم مرغ نبايد سفيده و زرده آن بعد از شكستن با هم مخلوط شده باشد. 
         توصيه‌هاي بهداشتي در مورد نان و غلات
 - فروش انواع ماكاروني، رشته آشي و پلوئي و آرد جهت مصارف خانگي بشكل فله و باز خلاف مقررات مي‌باشد. 
 - نان بايد قبل از قرار دادن در داخل نايلون خنك گردد زيرا در غير اينصورت نان داغ در داخل نايلون اصطلاحاً عرق كرده و با توجه به رطوبت حاصل از تعريق ممكن است كپك بزند. 
 - مصرف برنج بصورت كته به سبب از بين نرفتن مواد مغذي آن بهتر از برنج آبكش مي‌باشد. 
 - نان سنگك به جهت دارا بودن آرد كامل (سبوس دار) داراي ارزش تغذيه‌اي بالاتري نسبت به نان‌هاي ديگر مي‌باشد. 
    توصيه هاي بهداشتي لازم درخصوص نگهداري و مصرف شير
 1- حداكثر زمان نگهداري شير پاستوريزه 48 ساعت در يخچال با دماي 4 درجه سانتي‌گراد مي‌باشد، اما براي شير استريليزه حداكثر زمان نگهداري 6 ماه مي‌باشد، بعد از باز شدن پاكت شير بايستي سريعاً به مصرف برسد و در يخچال نگهداري گردد. 
 2- زمان جوشيدن شيرخام از لحظه جوش به مدت يك دقيقه مي‌باشد و بيشتر از اين سبب از بين رفتن ويتامين‌ها و پروتئين‌هاي شير مي‌گردد. 
 3- شير نبايد در مجاورت نور خورشيد قرار گيرد چون سبب از بين رفتن 80% ويتامين B آنها مي‌شود.

     توصيه هاي بهداشي در مورد ميوه‌ها و سبزي‌ها

 - ميوه‌ها و سبزي‌ها پس از شستشو و ضدعفوني كردن بايد در يخچال نگهداري شوند. 
 - از دست زدن كودكان به ميوه‌ها و سبزي‌هاي خام كه هنوز خوب شسته نشده‌اند بايد جلوگيري كرد. 
 - توصيه مي‌شود براي حفظ و بقاء مواد مغذي سبزي‌ها، حتي‌المقدور اين مواد به شكل آب پز و با بخارپز تهيه شوند. بدين صورت كه ابتدا آب را بمقدار كم تا حدود 60 درجه سانتي‌گراد گرم كرده سپس سبزي‌ها را داخل آن ريخت و درب آن را بست، با اينكار آنزيمي كه باعث از بين رفتن ويتامين‌ها مي‌شود خود در اثر حرارت بي‌اثر مي‌گردد. 
 - سبزي‌ها هرچه خردتر شوند ويتامين آنها بدليل تماس زياد با هوا بيشتر از دست مي‌رود.

 

تعداد بازدید: 402
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
خراسان جنوبي- شهرستان درميان - خيابان وحدت - جنب فرمانداري -شبكه بهداشت ودرمان
تلفن: 32124790-056     دورنگار: 32123848-056   كدپستي     E-mail: shabakeh-darmian[@]bums.ac.ir
 
ورود اعضاء
خروج
Powered by DorsaPortal